Bericht versturen
Contacteer ons
Sherry Zhang

Telefoonnummer : +0086-13761261677

WhatsApp : +8613761261677

De Reparatiemethode gebruikte wanneer de Doos van de Hoge en Lage Temperatuurtest Gemeenschappelijke Fouten ontmoet

March 20, 2024

Foutenanalyse: onderzoek eerst of de de koelingscompressor van de hoge en lage temperatuurdoos tijdens de verrichting van de kamer van de hoge en lage temperatuurtest kan zijn begonnen. Als de compressor van de hoge en lage temperatuurdoos tijdens verrichting kan zijn begonnen, wordt het verklaard van de belangrijkste voeding aan elke compressor van de hoge en lage temperatuurdoos. Alle elektrokringen zijn normaal en er is geen twijfel over het elektrosysteem. Wanneer er geen twijfel over het elektrosysteem van de hoge en lage temperatuurdoos is, blijf het koelingssysteem controleren. Eerste bekijken de twee reeksen koelingscompressoren in de hoge en lage temperatuurdoos. Als de lage temperatuur (R23) compressoren, de uitlaat en de zuigingsdruk van de compressoren lager zijn dan normaal, en de zuigingsdruk in een staat van zuiging is, die de hoeveelheid koelmiddel van de belangrijkste koelingseenheid verduidelijkt. Beduidend missend. In dit geval, raak de uitlaat en zuigingspijpen van de belangrijkste eenheidsr23 compressor van de hoge en lage temperatuurdoos. Als u vindt dat de temperatuur van de uitlaatpijp niet hoog is en de temperatuur van de zuigingspijp niet laag (geen vorst) is, verduidelijkt dit ook het gebrek aan R23-koelmiddel in de gastheergroep. Één van de kamer van de hoge en lage temperatuurtest is de belangrijkste eenheid en andere is de hulpeenheid. Wanneer het het koelen tarief groot is, werken de twee groepen eenheden samen, en de twee groepen eenheden werken nog tijdens de periode van de temperatuurpersistentie samen. Wanneer de temperatuur begint te stabiliseren, zal de hulpeenheid verrichting tegenhouden en de belangrijkste motoreenheid zal de temperatuur beneden en stabiel houden. Als de belangrijkste motorgroep R23 lekt, zal het het koelen effect van de belangrijkste motorgroep onbelangrijk zijn. Omdat de twee eenheden tijdens het het koelen procédé samenwerken, is er geen teken dat de temperatuur onstabiel is, wat erop wijst dat het het koelen tarief vermindert. Tijdens de periode van de temperatuurpersistentie, als de hulpeenheid ophoudt werkend en de belangrijkste eenheid geen het koelen effect heeft, zal de luchttemperatuur in de kamer van de hoge en lage temperatuurtest langzaam toenemen en wanneer de temperatuurstijgingen op een bepaald niveau, het controlesysteem de hulpeenheid zullen beginnen dan de eenheid te bedaren en bij te staan ophoudt opnieuw werkend, en herhaalt deze manier, zal het de verschijning van een probleem tonen dat de lage temperatuur niet kan worden gehandhaafd.

Tot dusver, heeft men toegegeven dat de oorzaak van de fout van de hoge en lage temperatuurdoos de lekkage van koelmiddel R23 van eenheid de van het lage temperatuur (R23) niveau van de belangrijkste koelingseenheid is.

 

Reparatiemethode van de kamer van de hoge en lage temperatuurtest: Voor lekopsporing van het koelingssysteem van de kamer van de hoge en lage temperatuurtest, gebruik een combinatie van lekdetector en zeepachtig water om te controleren waar het lek is. Als men vindt dat de klepstam van de hete de solenoïdeklep van de gasomleiding gebarsten is als er een kleine naad is, vervang deze solenoïdeklep. Als andere lokale lekken worden gevonden, gebruikszuurstof kan het lassen om de lekken te herstellen, en dan het systeem met fluor, en het systeem opnieuw te vullen aan normale bedrijfsvoering worden hersteld.